Top
Meenemen California Road Trip

Inpakken. Niet één van de leukste dingen die horen bij op reis gaan. De stress van “heb ik wel genoeg bij mij?” tot aan “ben ik iets vergeten?“. Bovendien wil je ook niet met een veel te zware backpack op je rug door een vreemde stad dwalen. Je weet ook heus wel dat je op je bestemming ook alles kunt kopen maar je eigen spulletjes blijven hoe dan ook erg fijn op reis. Maar wat moet ik meenemen op roadtrip naar Californië?

Lake Tahoe California

Klimaat

Wij gingen drie weken in april/mei op een roadtrip door Californië. Het weer varieert behoorlijk in deze uitgestrekte staat. Te beginnen in San Francisco, waar de regen vaak het weerbeeld bepaalt. Vervolgens trokken we naar het hoger gelegen en koudere Lake Tahoe. Ook in Yosemite National Park werd het niet veel warmer. Langs de kust zakten we af naar het zuiden om te eindigen in Los Angeles met een graad of 25. Het liefst had ik mijn hele kledingkast meegenomen voor al die klimaten, maar dat kan natuurlijk niet. En dan hebben we nog niet eens Death Valley op ons lijstje staan.

Kortom check dus voor je weg gaat zeker even het weer: Klimaatinfo Californië. Voordat jij geen nutteloze dingen gaat meenemen op roadtrip door Californië!

Escape Campervan Coastal Highway

Koffer of backpack meenemen op roadtrip?

Het eerste dilemma is, neem ik een koffer mee of toch mijn vertrouwde backpack? In mijn koffer kan natuurlijk veel meer, maar is een koffer handig als je in een compacte campervan leeft? Lijkt mij niet. Achteraf ben ik ben heel blij dat ik voor een backpack heb gekozen. Immers het was even proppen, maar veel praktischer. Ten eerste neemt een backpack veel minder ruimte in beslag in de campervan en ten tweede kun je hem op meerdere plekken opbergen. Zeker als ie leeg is. Dus houd rekening met je vervoer bij je keuze. In het geval van een campervan kun je het beste kiezen voor een backpack. Daar houd je jezelf en je vriend te vriend mee.

Escape Campervan Yoshua Tree

Kleding voor één week

Ik heb mijn backpack zo ingepakt dat ik één week lang schone kleding had en na een week zijn wij onze kleding gaan wassen in een wasserette. Zo hoef je minder mee te slepen in je backpack en heb je toch tijdens je reis lekkere schone kleding. Neem zeker niet je nieuwste kleding mee, want zo’n wasserette wast toch net even anders dan je eigen wasmachine met je eigen wasmiddel en wasverzachter. Het kan zomaar zijn dat de maten van je kleding iets veranderd zijn bij het ophalen….

Hi Judith, Tim hier.

Even een kleine tip tussendoor die ik altijd toepas bij het inpakken. Alles wat je dreigt in te pakken onder het mom van “je weet nooit wat er gebeurt” of “ja, wat nou als […]”, hoef je niet mee te nemen. Lekker makkelijk, toch?

Welke kleding neem je mee naar Californië voor een roadtrip?

Uiteindelijk heb je zelden zoveel kleding nodig als dat je vooraf denkt. Als ik nu de foto’s terug kijk van onze reis heb ik bijna altijd dezelfde trui aan. Kies wel voor kleding die je in laagjes kan dragen. En een thermoshirt is echt een uitkomst als het wat kouder is. Zo’n thermoshirt kun je prima combineren met een mooie trui er over heen. Je hebt het niet koud en je ziet er ook nog eens leuk uit! Neem een spijkerbroek en een (strakke) hardloopbroek mee en je zit helemaal gebakken. Wij gingen van koud naar warm, dus een aantal korte broeken waren ook ingepakt! Zo’n lekker sportbroekje voor tijdens onze hikes en een ‘gewoon’ broekje voor dagen dat je in de stad bent.

Judith Yosemite Tunnel View

Verblijf je op campings?

Als je op campings gaat verblijven kan het ‘s avonds flink afkoelen. Je kunt een extra dikke trui meenemen, maar dan zit je backpack direct vol. Denk dan bijvoorbeeld aan een regenjas die ook lekker winddicht is. Deze heb ik vaak gedragen. Want als je in een campervan rond reist leef je aanzienlijk meer buiten dan wanneer je van hostel naar hotel hopt.

Wij kozen er ook voor om handdoeken te kopen bij ons eerste bezoek aan de Walmart. Dat scheelde weer een hoop ruimte in de backpack!

De roadtrip Californië begint Video

Wij begonnen onze road trip in San Francisco. Na een paar dagen heerlijk de toerist te hebben uitgehangen hebben we onze campervan opgehaald en zijn we gaan rijden naar de eerste camping. Wil je zien hoe dat ging? Kijk dan nu de video op Youtube: De roadtrip Californië begint! Of check hem gelijk hier:

Campervan

Wij huurden een campervan bij Escape Campervans. Zijn naam was Bugs en hij was als een kleurrijke vriend mee op reis! Maar hij was ook heel handig en volledig. Let er dus op wat er aan artikelen wordt bijgeleverd zoals servies, bestek en beddengoed. Dat zijn natuurlijk spullen die je dan niet gaat meenemen voor de roadtrip Californië.

Escape Campervan Interior

Bonus tip

Weet je wat handig is? Van die vochtige handdoekjes. Altijd schone handen en een schoon gezicht, waar je ook zit op de camping, onderweg of in de natuur. Met zo’n vochtig doekje heb je toch altijd snel een schoon gevoel. Want de wc’s zijn niet altijd even schoon en als je slaapt in de Nationale Parken dan zul je zien dat er niet altijd een douche aanwezig is.

Roadtrip Californië

Deze post maakt onderdeel uit van een serie over onze roadtrip door Californië. We zijn van noord naar zuid gereden met een vrolijke campervan. Wil je daar meer over weten? Lees dan hier verder: Roadtrip Californië.

post a comment