Top

San Francisco is voor veel reizen naar de Verenigde Staten het begin of eindpunt. Zo ook voor ons als wij onze roadtrip door Californië beginnen in deze stad. Maar wat te doen in San Francisco? De stad is relatief klein dus je kunt heel wat bezienswaardigheden aftikken met een toffe wandeling. Dus trek je jas aan en pak de kaart er bij want we trekken vandaag door San Francisco.

San Francisco Market Street

Chinatown

1. Pak de metro naar Montgomery Station en begin je tocht door Chinatown bij de Dragon’s Gate. Dwaal door de straten en waan je even helemaal in China zoals ze dat hier al sinds 1849 doen. Kijk om je heen en verbaas je over het scala aan kleuren en geuren. Zo is Grant Avenue nu een feest voor het oog maar dit was niet altijd zo. Tot honderd jaar geleden waren het de bordelen die hier de boventoon voerden. Je zult zien dat ze nog steeds gek zijn op rode lampen.

Chinatown Dragons Gate
San Francisco Chinatown

Coit Tower

2.

We vervolgen onze weg naar Coit Tower. Dit is een uitkijktoren op Telegraph Hill die niet bijster indrukwekkend is. Ho wacht! Niet gelijk door scrollen! Want dat betekent namelijk niet dat je hem moet skippen. Als je Telegraph Hill bedwongen hebt en weer gevoel in je kuiten begint te krijgen, wordt je absoluut beloond met een fantastisch uitzicht over de stad. We hebben geluk want de beroemde mist van San Francisco schittert door afwezigheid. Sterker nog, de zon begint te schijnen. Dan kun je hier zowel downtown als Alcatraz en de Golden Gate Bridge zien.

Coit Tower View
Coit Tower View

Greenwich Steps

3.

Ok, de ademhaling is weer onder controle en we kunnen door. We lopen oostwaarts naar beneden omdat we dan de Greenwich Steps meepakken. Hier zie je bloemen en hoor je niks behalve een enkel vogeltje. Je vergeet even dat je in een drukke stad rond loopt.

Greenwich Steps
Greenwich Steps

Je vergeet even dat je in een drukke stad rond loopt.

Embarcadero

4. Beneden kom je aan op de Embarcadero. Een lange straat langs het water die prima in elke wandeling past. Maar je kunt ook zo’n te gekke streetcar pakken naar bijvoorbeeld de Ferry Building. Wij kiezen er voor om te lopen in de richting van Fisherman’s Wharf. Je kunt hier prima eten in één van de vele visrestaurants maar ik heb vandaag weinig in te brengen want het is al lang besloten dat we pannenkoeken gaan eten bij IHOP. En dat is geen half werk!

Embarcadero

Lombard Street

5.

Er zijn maar weinig vlakke meters in San Francisco en dan moet je soms creatief zijn in je stratenbouw. Zo is Lombard Street een lange straat door de stad maar het deel tussen Hyde en Leavenworth Street zorgt voor de mooiste plaatjes. Auto’s kronkelen hier door wat bekend staat als de meest bochtige straat van de wereld. Wij wandelen langs de weg maar heb je vertrouwen in je stuurmanskunst? Dan beleef je Lombard Street het beste in de auto. Lees je even goed in voor je gaat want er zijn plannen om een flinke tol en een reservering verplicht te gaan stellen.

Lombard Street

Cable Car

6.

Wij hebben onze benen inmiddels al op Marktplaats gezet als we besluiten de cable car te pakken. Deze museumstukken van tramstellen zijn op zichzelf al een attractie maar bieden bovendien onbetaalbare uitzichten over San Francisco en zijn wijken. Wij rijden een stukje mee op de mooiste route: de Powell-Hyde Cable Car. Je stapt op aan de achterkant van de tram en als je geluk hebt kun je opschuiven naar de beste plekken aan de voorzijde waar je kunt hangen aan de buitenkant. Het voelt als een stokoude achtbaan wanneer we ons stevig vast moeten houden tijdens de afdaling. We luisteren naar de enthousiaste machinist die gepassioneerd vertelt over zijn tram. Dit moet je echt doen als je in San Francisco bent!

San Francisco Cable Car
San Francisco Cable Car

Wij rijden een stukje mee op de mooiste route: de Powell-Hyde Cable Car.

Wat te doen in San Francisco Video

Wij begonnen in San Francisco als startpunt van onze roadtrip door Californië. Daar maak ik ook een video-serie over. Wil je weten hoe deze wandeling in San Francisco er uit ziet? Kijk dan nu mijn video op Youtube: Wat te doen in SAN FRANCISCO? Ik beloof je dat er ook een goede tip in zit voor een goedkoper hotel. Of check hem gelijk hier:

Alcatraz

7. Beroemd door een hele rits films en boeken maar voor mij toch vooral vanwege Bassie en Adriaan die hier hachelijke avonturen beleefden. Het gevangeniseiland Alcatraz is absoluut een bezoek waard. Je kunt er met een boot naar toe vanaf Pier 33.

Wil je weten hoe dat er uit ziet? Lees dan hier verder: Met de boot naar Alcatraz.

Alcatraz From Boat

Golden Gate Bridge

8. Je dacht toch niet dat deze ging ontbreken hè? We hebben de Golden Gate Bridge inmiddels al een paar keer van een afstand gezien maar wat mij betreft is er maar één manier om hem echt te ontdekken: fietsen over de Golden Gate Bridge. Dus dat hebben we gedaan! Er zijn genoeg plekken om een fiets te huren en over de brug te fietsen. Aan de overkant kun je genieten van het uitzicht vanaf Battery Spencer en verder fietsen naar Sausalito.

Wil je weten of dat dat leuk is? Lees dan hier verder: fietsen over de Golden Gate Bridge.

Golden Gate Bridge
Golden Gate Bridge

Loop maar door

Tenzij je weken verblijft in San Francisco zijn er ook een paar dingen die je prima kunt skippen zonder dat je er echt een buil aan zult vallen. Union Square is bijvoorbeeld enkel interessant als je wilt shoppen tot je er bij neervalt. Daarnaast is Pier 39 een echte tourist trap. De zeeleeuwen kunnen amper verbloemen dat hier niks te zien valt dus doe me een lol en loop hier voorbij.

Roadtrip Californië

Deze post maakt onderdeel uit van een serie over onze roadtrip door Californië. We zijn van noord naar zuid gereden met een vrolijke campervan. Wil je daar meer over weten? Lees dan hier verder: Roadtrip Californië.

post a comment