Top
Alcatraz Island

Ik voelde mijn hartslag in mijn keel en ik had klamme handjes. Zo moet het zijn gegaan toen ik als klein jochie naar Bassie en Adriaan keek terwijl zij hun avonturen beleefden op Alcatraz. Ik vermoed dat het sindsdien mijn achterhoofd niet heeft verlaten. Vandaag gaan we in de voetsporen treden van deze helden. We gaan met de boot naar het beroemde gevangeniseiland Alcatraz.

San Francisco View from Ferry

Wij hebben onze tickets online gekocht. Er is maar één officiële partij die dit regelt en dat is Alcatraz Cruises. Je koopt een ticket voor een specifieke vertrektijd. Met die tickets kun je bij het vertrek je fysieke tickets ophalen aan de kassa vlakbij de boot. Boek in ieder geval een maand van te voren want deze tickets raken uitverkocht en aan de kassa kun je alleen nog tickets kopen voor enkele dagen later.

Alcatraz Island

Je kunt kiezen voor een gewone dagtocht of een specifieke rondleiding. Zo is er zelfs een nachtelijke rondleiding. Hoe vet is dat?! Wij hebben uiteindelijk een dagtocht geboekt en gaan met onze kaarten naar Alcatraz Landing bij Pier 33 waar de ferry naar Alcatraz Island vertrekt.

o

Boodschap Tip

We nemen eten en drinken mee want op het eiland kun je daar niet aan komen.

a

Weer Tip

Het weer kan snel omslaan in de San Francisco Bay. Sowieso kan het flink waaien op Alcatraz dus kleed je aan in lagen.

Alcatraz Building

De overtocht duurt een stief kwartiertje. Je kunt Alcatraz al vrij snel goed zien en je hebt constant mooi zicht op downtown San Francisco. De stad voelt nog zo dichtbij dat het haast niet voor te stellen is dat je dit niet kunt zwemmen. Ik heb het maar niet geprobeerd.

Bonus feitje

Tot diep in de 19e eeuw was Alcatraz Island een fort. Helaas is daar nog weinig van te zien. Wel zijn er recent nog ondergrondse tunnels ontdekt die onderdeel waren van dit complex.

Alcatraz Island

Aangekomen op het eiland ben je vrij om te gaan en staan waar je maar wilt. Dat was voor de gevangen wel anders. Zij overleefden in spartaanse omstandigheden maar je hoeft geen medelijden te hebben zij kwam hier niet terecht voor het stelen van een pakje kauwgom.

 

Je krijgt een apparaatje waarmee je een audio tour kunt volgen. Deze tour is ook beschikbaar in het Nederlands. De verhalen zijn zeker de moeite waard maar het is wel zaak dat je de juiste volgorde en route aanhoudt want echt vergevingsgezind is het apparaatje niet.

Alcatraz Cell Block
Alcatraz Cell

Met de boot naar Alcatraz Video

Wij begonnen in San Francisco als startpunt van onze roadtrip door Californië. Daar maak ik ook een video-serie over. Wil je weten hoe deze dag naar Alcatraz er uit ziet? Kijk dan nu mijn video op Youtube: ALCATRAZ bezoeken?! Of check hem gelijk hier:

De meeste gebouwen staan nog overeind en je kunt een groot deel ontdekken. Sommige ruimtes, waaronder enkele geheimzinnige ondergrondse vertrekken worden alleen tijdens de nachtelijke rondleiding aangedaan.

Alcatraz
Alcatraz

Bonus feitje

Er wordt bij hoog en bij laag volgehouden dat het onmogelijk was om te ontsnappen uit Alcatraz. Toch zijn de gebroeders Anglin, en Frank Morris op een zelfgemaakt vlot weggedreven en er werd nooit meer iets van hen vernomen.

Alleen al de uitzichten op de boot en vanaf het eiland zijn het geld meer dan waard. Op een goede dag kun je een groot deel van de San Francisco Bay zien en dat is echt heel tof. De wolken beginnen zich inmiddels samen te pakken boven Alcatraz als wij langzaam terug gaan naar de boot.

Alcatraz Island

In tegenstelling tot de heentocht kun je terug naar het vaste land elke boot pakken die je wilt. Je kunt dan nog één keer genieten van de hele baai.

Roadtrip Californië

Deze post maakt onderdeel uit van een serie over onze roadtrip door Californië. We zijn van noord naar zuid gereden met een vrolijke campervan. Wil je daar meer over weten? Lees dan hier verder: Roadtrip Californië.

post a comment